Monday 12 May 2008

Rakakari

Dažādi bij' apstākļi, kas pēdējā laikā ne reizi vien lika aizdomāties - kas, kur un kā notiek ar Ratatat? Nu, un šodien, gluži kā izdzirdējuši manas domas, tik daudzu Latvijas mūzikas "ekspertu" mīļotais pitchforkmedia.com ņem un puslīdz pastāsta, kas, kur un kā ar šiem notiek!

Rau, 8.jūlijā tiek izdots viņu trešais albums! Nosaukumu pārlieku ilgi, pieļauju, viņi nav domājuši un, kas vieniem izliekas iztēles trūkumus, bet citiem - visai izplatīta parādība daudzu cienījamu mūziķu vidū, par albuma nosaukumu izvēlēts zīmīgais "LP3", kas reizē apzīmē gan to, ka ieraksts, visticamāk, nudien tiks presēts ne tikai kompaktidskā, bet arī vinilā, kā arī to, ka tas būs grupas trešais pilnais albums. Duets pēc ieilgušas pauzes jau ir paspējis pāris reižu uzstāties Austrālijā un Jaunzēlandē (domājams, īsi pirms/pēc albuma izdošanas viņi pietuvosies arī mums), kā arī viņnedēļ laiduši klajā mazu jociņu-spociņu - singlu "Shiller" 7" vinilā (tāpēc "mazu"), kura "B" jeb vienkārši - "otrajā" - pusē atrodams skaņdarbs "Mahalo", kurš esot pirmais singls no grupas ceturtā (tāpēc "jociņu") albuma, kurš iznāks... Velns viņu zina, kad! Par nožēlu jāatzīst, ka platīte pagaidām nav atrodama pie neviena no dīleriem, kas to gribētu piegādāt kaut vai līdz Lielbritānijai. Jānogaida. Laikam.

"LP3" skaņdarbu saraksts:
1. Shiller
2. Falcon Jab
3. Mi Viejo
4. Mirando
5. Flynn
6. Bird Priest
7. Shempi
8. Imperials
9. Dura (jā! jā gan!!!)
10. Brulee
11. Mumtaz Khan
12. Gipsy threat
13. Black heroes

Varu tikai spekulēt, ka kārtējo reizi savdabīgos un it kā asprātīgos nosaukumus ietekmējušas vietas, kurās Ratatat paspēja uzstāties savas pēdējās, plašākās Eiropas tūres ietvaros. Arī Igaunijā un Turcijā, jā!

No comments: